EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

  • Magyarország
  • 2016 1. félév

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2016 1. félévében 48%-kal kevesebb projekt építése indult el, mint az előző év hasonló időszakában. A projektek átlagos értéke azonban lényegesen nagyobb, mint egy éve, így a megkezdett projektek összértéke folyó áron 6%-kal nőtt. Ezt a mélyépítési projekteknél látható jelentős növekedés eredményezte, ahol az Aktivitás-Kezdés mutató értékben megduplázódott. Ezzel szemben a megkezdett magasépítési projektek összesített építési értéke 17%-kal csökkent.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2016 1. félévében 582 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, ami 27%-kal kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. A mélyépítés 64%-kal esett vissza 2015 1. félévéhez képest. A magasépítésben 21%-kal nőtt a Teljesítmény, ami az új építés bővülésének köszönhető, a felújítási munkákra fordított összeg csökkent.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül félévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

Teljes jelentés

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.