EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

  • Magyarország
  • 2017 1. negyedév

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2017 1. negyedévében folyó áron 100 %-kal nőtt a megkezdett építési munkák összértéke az előző év azonos időszakához képest, míg a projektek darabszáma 30 %-kal kevesebb volt. Értékben a legnagyobb növekedés a mélyépítésnél látható, ahol az Aktivitás-Kezdés mutató ötszörösére nőtt. A lakásépítés esetében is nagy a növekedés, az Aktivitás-Kezdés mutató itt 150 %-kal nőtt. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2017 1. negyedévében mintegy 300 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, ami 16 %-kal több, mint egy évvel korábban. A tavalyi visszaesés után a mélyépítés Teljesítménye 18 %-kal nőtt, a magasépítésre összességében 15 %-kal fordítottak többet mint 2016 1. negyedévében. A magasépítés szegmensei közül a lakásépítés Teljesítménye több mint duplájára nőtt, míg az ipari épületekre, raktárakra fordított összeg 35 %-kal csökkent. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.