EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

  • Magyarország
  • 2017 2. negyedév

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2017 2. negyedévében folyó áron 17 %-kal csökkent a megkezdett építési munkák összértéke az előző év azonos időszakához képest, míg a projektek darabszáma 800 körül maradt. A mélyépítés és a nem-lakáscélú magasépítés részpiacán a megkezdett munkák összértéke egyaránt mintegy negyedével alacsonyabb, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a lakás részpiacon értékben kétszámjegyű a növekedés. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2017 2. negyedévében több mint 350 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, ami 34 %-kal több, mint egy évvel korábban. A tavalyi visszaesés után a mélyépítés Teljesítménye már két negyedéve kétszámjegyű növekedést mutat. A magasépítési Teljesítmény növekedése gyorsult, ebben a negyedévben 32 %-ot mértünk. A lakás- és irodaépítésekre kétszer annyit költöttek, mint egy évvel korábban, az ipari épületekre, raktárakra fordított összeg mintegy ötödével csökkent. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.