EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2017 4. negyedévében folyó áron változatlan maradt a megkezdett építési munkák összértéke az előző év azonos időszakához képest, míg a projektek darabszáma 15%-kal, hozzávetőleg 710-re csökkent. Az alszektorok közül csak a mélyépítés növekedett, 45 %-kal. A társasházi lakás részpiacon 2013 óta először fordult elő, hogy a negyedéves Aktivitás-Kezdés mutató csökkent. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2017-ben közel 1 600 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, 50 %-kal többet, mint az azt megelőző évben. A mélyépítés Teljesítménye a 2016-os visszesés után tavaly több mint 60 %-kal bővült, ezzel megközelítette folyó áron a 2013-as értékét. A magasépítés összességében 40 %-kal nőtt. A magasépítés szegmensei közül a társasházi lakásépítésre fordították a legtöbbet, amire 2009 óta nem volt példa. A felújítás jellegű magasépítési Teljesítmény összességében átlag felett növekedett. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.