EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2018 1. negyedévében folyó áron 8 %-kal nőtt a megkezdett építési munkák összértéke az előző év azonos időszakához képest, míg a projektek darabszáma 33 %-kal csökkent. Az alszektorok közül csak a mélyépítés növekedett. A nem-lakáscélú magasépítés területén a jellemzően magánfinanszírozású szegmensekben mért visszaesést csak részben ellensúlyozta az oktatás és az egyéb magasépítés szegmens bővülése. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2018 1. negyedévében több mint 470 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, 60 %-kal többet, mint egy évvel korábban. A mélyépítés Teljesítménye kétszeresére nőtt. A magasépítési Teljesítmény növekedése 2015 közepe óta folyamatos, a legutóbbi öt negyedév mindegyikében 40 % feletti emelkedést mértünk a megelőző év megfelelő időszakához képest. A társasházi magasépítés 91 milliárd forintos Teljesítménnyel továbbra is a legnagyobb magasépítési szegmens. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.