EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2018 2. negyedévében folyó áron 10 %-kal nőtt a megkezdett építési munkák összértéke az előző év azonos időszakához képest, míg a projektek darabszáma 24 %-kal csökkent. Az alszektorok közül csak a mélyépítés növekedett. Az irodaépítési piacon az elmúlt 5 negyedév, az ipari épületek, raktárak piacán az elmúlt 3 negyedév mindegyikében kisebb összértékben kezdődtek el munkák, mint a megelőző év azonos időszakában. A társasházi lakásépítés szintén visszaesett; ezzel ez a második egymást követő mínuszos negyedév. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2018 2. negyedévében több mint 550 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, 50 %-kal többet, mint egy évvel korábban. A mélyépítés bővülése másfél éve folyamatos. A 2015 eleje óta tartó fellendülés tovább folytatódott a magasépítés területén, immár 6 egymást követő negyedévben volt 30 %-ot meghaladó emelkedés. A társasházi magasépítés és az irodaépítés 2. negyedévben mért Teljesítménye egyaránt a legnagyobb az adatbázis történetében. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.