EBI RAPORTUL DE ACTIVITATE A CONSTRUCŢIILOR - EXTRACT

DATE AGREGATE DIN IBUILD.INFO BAZA DE DATE CU PROIECTE DE CONSTRUCŢII

DEMARARE-ACTIVITATE 1 – CONSTRUCŢII DEMARATE – LA NIVEL NAŢIONAL

Demarare-Activitate indică numărul şi valoarea totală a proiectelor de construcţii a căror construcţie a demarat într-o perioadă dată. În T2 2018 valoarea lucrărilor de construcţii demarate a fost cu 7% mai mare decât în T2 2017, aproximativ 1 330 milioane de euro, iar numărul proiectelor a crescut cu 30% pe o bază comparabilă. Similar primelor 3 luni ale anului, infrastructura a cunoscut un salt uriaş în T2 în ceea ce priveşte valoarea indicatorului Demarare-Activitate. Un declin de circa 30% a fost înregistrat în ceea ce priveşte valoarea lucrărilor demarate pe segmentul de clădiri non-rezidenţiale. Tendinţa pieţei rezidenţiale este neclară în acest an; după rezultatele negative înregistrate în T1, T2 2018 a înregistrat o creştere de aproximativ 10%. Informaţii detaliate pot fi găsite în raportul complet.

OUTPUT 1 – SUMA CHELTUITĂ PENTRU CONSTRUCŢII – LA NIVEL NAŢIONAL

CONSTRUCŢIE NOUĂ | RENOVARE | TOTAL – DATE ANUALE

Output se referă la suma de bani cheltuită în proiectele de construcţii într-o anumită perioadă dată de timp. În T2 2018, aproximativ 1 570 milioane de euro au fost investiţi în proiecte de construcţii conform bazei de date, cu 20% mai mult decât în T2 2017. Tendinţa de dezvoltare mai lentă a continuat în cazul segmentului rezidenţial (multi-unit); creşterea de 11% în T2 constituie cea mai mică rată de creştere din istoria bazei de date. Încetinirea acestui proces se remarcă şi în cazul segmentului non-rezidenţial; aproape nicio creştere nu a fost înregistrată în perioada aprilie-iunie. Informaţii detaliate pot fi găsite în raportul complet.


EBI Raportul de Activitate a Construcţiilor este întocmit trimestrial în limba engleză şi în limba română prin prelucrarea ibuild.info bază de date cu proiecte şi companii de construcţii, în urma cooperării dintre ELTINGA, Buildecon şi ibuild.info. Agregatele calculate pe baza datelor proiectelor de construcţii individuale conţin informaţii actualizate cu privire la performanţa curentă a pieţii construcţiilor din România.

EBI Raportul complet de Activitate a Construcţiilor conţine indicatorii Demarare-Activitate şi Output detaliaţi prin tipul de clădiri (rezidenţiale, administrative, industriale, drumuri, feroviare, utilităţi, etc.), regiuni sau construcţii noi – renovări.

Pentru a accesa EBI Raportul complet de Activitate a Construcţiilor, autentificaţi-vă la contul dumneavoastră de utilizator ibuild.info. Dacă nu aveţi încă un cont, vă puteţi înregistra gratuit. După ce vă veţi autentifica, veţi putea vizualiza raportul complet, dacă l-aţi cumpărat deja, sau puteţi solicita o ofertă, în cazul în care nu l-aţi comandat încă.

© Ebuild Srl, BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.