EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2018 4. negyedévében mintegy 430 milliárd forint értékben kezdődtek el kivitelezési munkák, ami folyó áron megegyezik a megelőző év azonos negyedévében mért értékkel. A legnagyobb mértékben a mélyépítés Aktivitás-Kezdés mutatója zsugorodott. A nem-lakáscélú magasépítés Aktivitás-Kezdés mutatója értékben jelentősen emelkedett, több mint 30 %-kal. Az iroda szegmensben mért 70 milliárd forintos Aktivitás-Kezdés a második legmagasabb érték az adatbázis történetében. A társasházi lakásépítés ismét visszaesett; ezzel ez a negyedik egymást követő mínuszos negyedév. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2018-ban közel 2240 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, folyó áron 45 %-kal többet, mint a megelőző évben. A mélyépítés teljesítménye közel 70 %-kal nőtt, a magasépítés hozzávetőleg 30 %-kal bővült. Kivétel nélkül minden szegmens növekedett mindkét részpiacon. 2017 után tavaly is a társasházi lakásépítésre fordították a legtöbbet a magasépítés szegmensei közül. A felújítás jellegű magasépítési Teljesítmény összességében átlag felett növekedett. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.