EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2019 2. negyedévében 585 milliárd forint összértékben kezdődtek el kivitelezési munkák, ez 20 %-os visszaesés az előző év azonos negyedévéhez képest. Mind a magas-, mind a mélyépítés részpiacon csökkenést mértünk. Utóbbiban 20 %-kal kevesebb munka kezdődött mint egy éve; csak az út és az egyéb mélyépítés szegmensek Aktivitás-Kezdés mutatói emelkedtek. A nem-lakáscélú magasépítés csökkenéséhez legnagyobb mértékben az ipari épületek visszaesése járult hozzá. A társasházi lakásépítés ismét csökkent. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2019 2. negyedévében hozzávetőleg 650 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, folyó áron számolva közel 20 %-kal többet, mint egy éve. A mélyépítés Teljesítménye 2017 eleje óta folyamatosan bővül, azonban a növekedés üteme, 10 %, már lényegesen lassabb, mint amit a korábbi negyedévekben tapasztaltunk. Ugyanez igaz a 2015 óta bővülő magasépítésre; a 22 %-os növekedés 2017 eleje óta a legalacsonyabb ráta. A magasépítési Teljesítmény 22 %-os növekedéséhez leginkább a társasházi lakásépítés, az ipari épületek, raktárak és az egyéb magasépítés szegmens bővülése járult hozzá. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.