EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2019 3. negyedévében 630 milliárd forint összértékben kezdődtek el kivitelezési munkák, ez 5 %-os növekedés az előző év azonos negyedévéhez képest. A projektek darabszáma 50 %-kal, 690-re esett vissza. A mélyépítés részpiac kétszeresére nőtt 2018 3. negyedévéhez képest. A nem-lakáscélú magasépítés részpiac csökkenését leginkább az iroda és az oktatási épületek visszaesése magyarázza. A társasházi lakásépítés ismét csökkent; így az elmúlt 7 negyedévből már hatban volt mínuszos Aktivitás-Kezdés. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2019 3. negyedévében hozzávetőleg 680 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, folyó áron számolva közel 10 %-kal többet, mint egy éve. A magasépítés szegmensei közül a kereskedelmi épületek a negyedik, az oktatási épületek a második egymást követő negyedévben mutatnak csökkenést, és 2015 óta először az iroda szegmens sem tudott növekedni. A mélyépítési Teljesítményben szintén lassulást látunk, a 9 %-os növekedés 2017 óta a legalacsonyabb. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.