EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2019 4. negyedévében 420 milliárd forint összértékben kezdődtek meg kivitelezési munkák, ami 25 %-os visszaesés az előző év azonos negyedévéhez képest. A projektek darabszáma 60 %-kal, 500-ra esett vissza. Az Aktivitás-Kezdés csökkenését legnagyobb részben a társasházi lakásépítések visszaesése magyarázza. A nem-lakáscélú magasépítés részpiac ugyan összességében kis mértékű csökkenést mutat, de a 260 milliárd forintnyi Aktivitás-Kezdés érték nem kicsi, az adatbázis történetének második legnagyobb 4. negyedéves értéke. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2019-ben mintegy 2 560 milliárd forintot költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, folyó áron 15 %-kal többet, mint a megelőző évben. A mélyépítés teljesítménye 14 %-kal nőtt. A részpiac növekedéséhez legnagyobb mértékben az útépítések járultak hozzá. A magasépítés részpiacon 15 %-os növekedést mértünk. A magasépítés növekedéséhez legnagyobb mértékben a társasházi lakásépítés, az egyéb magasépítés és az ipari épületek, raktárak szegmensek járultak hozzá. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.