EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2020 1. negyedévében az Aktivitás-Kezdés értékben 4%-kal növekedett 2019 1. negyedévéhez képest. A nemlakáscélú magasépítés jelentősen bővült, a társasházi lakásépítés és a mélyépítés csökkent. A járvány előtti és a járvány alatti időszak teljesen eltérő. Március 15-ig a megkezdett kivitelezések összértéke nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest; a magasépítés jelentősen, a mélyépítés kis mértékben bővült. A járvány alatti, március 16. és április 24. közötti időszakban már nagy visszaesést mértünk mindkét részpiacon. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. 2016 4. negyedéve óta a jelenlegi az első olyan negyedév, amikor nem növekvő Teljesítményt mértünk. Folyó áron számolva ugyanannyit költöttek építésre az adatbázisban szereplő projekteken, mint egy éve. Az Aktivitás-Kezdés több negyedéves csökkenése tehát már látszik a Teljesítményben. A járvány három formában csökkentheti a Teljesítményt. Lelassulnak folyamatban lévő építkezések, leállnak építkezések, illetve nem indulnak el új projektek a tervezett időben (vagy egyáltalán). A lassulás már látszik. Leállt projekt egyelőre kevés van az adatbázisban. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.