EBI építésaktivitási jelentés - KIVONAT

Aggregált adatok az ibuild.info építési projektadatbázisból

AKTIVITÁS-KEZDÉS 1 - MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉSEK - ORSZÁGOS

Az Aktivitás-Kezdés azon projektek darabszámát, illetve teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. 2020-ban 15 %-kal kisebb összértékben indultak el kivitelezések, mint 2019-ben, így már két egymást követő évben csökkent az Aktivitás-Kezdés. A társasházi lakásépítés részpiacon 2017 volt a rekordév, azóta folyamatos az esés. A nem-lakáscélú magasépítés részpiacon 2018-ban érte el a csúcsot az Aktivitás-Kezdés, és folyó áron azóta ezen a szinten maradt. A mélyépítés részpiacon 2020-ban 50 %-kal esett vissza az Aktivitás-Kezdés a 2018-as rekordévhez képest. Részletes adatok a teljes jelentésben.

Teljesítmény 1 - építésre fordított összeg - országos

új építés | felújítás | összesen

A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja. A teljes építési piac Teljesítménye 2020-ban folyó áron 2 %-kal esett vissza, ami változatlan áron kb 8-9 %-os csökkenést jelent. A legnagyobb mínuszt a mélyépítési részpiacon mértük, ahol a jelentősebb szegmensek közül az út és a közműépítés is visszaesett, míg a vasútépítés növekedett. A magasépítésen belül a lakásépítés Teljesítménye jelentősen csökkent, a nem-lakás részpiac növekedett. Ehhez a növekedéshez legnagyobb mértékben az egyéb magasépítés, a közlekedési épületek és a szálloda szegmensek járultak hozzá. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), régiók, illetve új építés - felújítás szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.