EBI építésaktivitási jelentés - kivonat

Aggregált adatok az iBuild építési projektadatbázisból

Magyarország

2022. 4. negyedev

KEZDÉS - TELJESÍTMÉNY - BEFEJEZÉS – TELJES ÉPÍTÉSI PIAC

Összes építési piaci szegmens együtt

Legutóbbi 4 negyedév összesen, folyó áron, milliárd Ft


Az Aktivitás-Kezdés azon projektek teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja.

2022-ben folyó áron közel 20%-kal nőtt a megkezdett munkák összértéke 2021-hez képest. A tavalyi év első negyedévében volt egy hatalmas felpattanás, utána pedig fokozatos lecsorgás látszik. Lényegében a teljes folyó áras növekedést az árváltozás magyarázta, változatlan áron stagnált az Aktivitás-Kezdés. A Teljesítmény folyó áron szintén lényegesen bővült 2022-ben, de az árváltozással korrigált növekedés mindössze 7%. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), illetve régiók szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.