EBI építésaktivitási jelentés - kivonat

Aggregált adatok az iBuild építési projektadatbázisból

Magyarország

2023. 1. negyedev

KEZDÉS - TELJESÍTMÉNY - BEFEJEZÉS – TELJES ÉPÍTÉSI PIAC

Összes építési piaci szegmens együtt

Legutóbbi 4 negyedév összesen, folyó áron, milliárd Ft


Az Aktivitás-Kezdés azon projektek teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja.

2023 1. negyedévében óriásit zuhant a megkezdett projektek összértéke; folyó áron számolva 70 %-ot közelít a visszaesés. Ezt részben magyarázza a magas bázis, a tavalyi év elején mért rekord, de magyarázza a 2023 1. negyedév kivételesen alacsony szintje is. Ezzel a legutóbbi 4 negyedév összesített Aktivitás-Kezdése már három negyedéve esik. A Teljesítmény folyó áron még bővült, de ez a bővülés már kizárólag az árváltozás következménye Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), illetve régiók szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.