EBI építésaktivitási jelentés - kivonat

Aggregált adatok az iBuild építési projektadatbázisból

Magyarország

2023. 2. negyedev

KEZDÉS - TELJESÍTMÉNY - BEFEJEZÉS – TELJES ÉPÍTÉSI PIAC

Összes építési piaci szegmens együtt

Legutóbbi 4 negyedév összesen, folyó áron, milliárd Ft


Az Aktivitás-Kezdés azon projektek teljes építési értékét mutatja, melyek építése az adott időszakban kezdődött meg. A Teljesítmény az adott időszakban építésre fordított összeget mutatja.

2023 2. negyedévében is esett az Aktivitás-Kezdés 2022 azonos időszakához képest. Így a legutóbbi 4 negyedévben megkezdett kivitelezések értéke a 2022 közepén mért csúcs óta folyamatosan csökken. A Teljesítmény eközben még mindig bővül. Igaz, most már csak folyó áron, a Teljesítmény volumene az első félévben már zsugorodott. Év végére nagy befejezés csúcs várható, és részben emiatt nem rosszabb a Teljesítmény alakulása. Részletes adatok a teljes jelentésben.


Az EBI Építésaktivitási Jelentés az ibuild.info építési projektadatbázis feldolgozásával készül negyedévente, magyar és angol nyelven, az ELTINGA, a Buildecon és az ibuild.info együttműködésének eredményeként. Az egyedi építési projektek adataiból számított aggregátumok új, naprakész információt hordoznak a magyarországi építési piac aktuális teljesítményéről.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés az Aktivitás-Kezdés és a Teljesítmény mutatókat építménytípusok (lakás, iroda, ipar, út, vasút, közmű, stb.), illetve régiók szerint részletezve is tartalmazza.

A teljes EBI Építésaktivitási Jelentés eléréséhez lépjen be az ibuild.info felhasználói fiókjába. Ha még nincs fiókja, díjmentesen regisztrálhat. A belépést követően megtekintheti a teljes jelentést, ha korábban már megvásárolta, vagy árajánlatot kérhet, ha még nem rendelte meg.

© E-BUILD Kft., BUILD-ECON Kft., ELTINGA Kft.